Kasper & Kent Logo

Cocktail van aankoopintenties doet vastgoedprijzen pieken!

Cocktail van aankoopintenties doet vastgoedprijzen pieken!

De laatste tijd wordt er in het nieuws veel gesproken over vastgoed en de nog steeds stijgende prijzen. Actueel is er immers een “cocktail” van verschillende soorten kandidaat-kopers op de markt die voor een ongeziene “boost” zorgen.

Een eerste type kandidaat-kopers zijn de mensen die door de coronacrisis tot het inzicht gekomen zijn dat ze bijvoorbeeld graag een grotere tuin of een extra werkplek zouden hebben. Heel wat mensen zijn dan ook de vastgoedmarkt op gegaan om hun eigen woonsituatie te verbeteren.

Tegelijk blijft de rentevoet op hypothecaire leningen zéér laag en gaan ook heel veel starters, op zoek naar een eerste eigen woning. Met de lage rentevoet is het immers hét moment.

En alsof er nog niet genoeg “druk” op de ketel zit, zijn ook investeerders opnieuw zeer actief geworden op de vastgoedmarkt. Hun vertrouwen in aandelen heeft, door de volatiliteit van de coronacrisis, toch wat klappen gekregen. Investeerders zoeken dan ook opnieuw een veilige belegging in vastgoed.

Deze drie types kandidaat-kopers zorgen voor een enorm sterke vraag naar vastgoed en hebben ook elk hun reden om er spoed achter te zetten. De starters vrezen dat het in de toekomst alsmaar minder (financieel) haalbaar gaat worden om een woning te kopen en willen er dus snel bij zijn. De “corona kopers” willen zo snel mogelijk een comfortabelere thuis hebben om de nieuwe werkelijkheid van thuiswerk en quarantaines te doorstaan.

En de investeerders zijn het beu om op hun spaarcenten géén enkele interest meer te krijgen en willen zo snel mogelijk investeren onder het motto: “Op de bank brengt het toch niks op.”

Deze “cocktail” van sterke aankoopintenties maar tegelijk een relatief klein aanbod, hebben gezorgd voor de explosieve verkoopprijzen op de huidige vastgoedmarkt.

Er zijn momenteel dan ook heel veel vastgoedeigenaars die het als hét ideale moment zien om hun eigendom te verkopen. De verkoopprijzen “pieken” en er wordt al een tijdje voorspeld dat de aanhoudende prijsstijging niet kan blijven duren … .
To be continued?

Overweeg je om jouw eigendom te verkopen en wil je graag eens een "vrijblijvende" schatting? Stuur ons gerust een mailtje op hello@kasperkent.be en één van onze makelaars neemt met jou contact op.

 

 

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes