De troeven van landelijk wonen

 

Landelijk wonen biedt een prachtige levensstijl die steeds meer mensen aantrekt. Een landelijke woning biedt tal van voordelen en comfort die je nergens anders vindt. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste voordelen van landelijk wonen bespreken en hoe je het comfort van je landelijke woning kunt verhogen.

 

Rust en stilte

Een van de grootste voordelen van landelijk wonen is de rust en stilte die je ervaart. Geen druk stadsleven, geen gehaaste mensenmassa's, alleen maar frisse lucht en natuur. Je wordt wakker met het geluid van fluitende vogels en de rustgevende geluiden van de natuur om je heen. In een landelijke woning kun je genieten van absolute stilte, iets wat in de stad bijna onmogelijk is. Bovendien zijn er in Vlaanderen vele gemeenten met een landelijk karakter, maar toch in de nabijheid van het stad. Zo kan je tegelijk genieten van alle voorzieningen op korte afstand en van de rust bij het thuiskomen. Een win-win situatie dus en ideaal om een evenwichtig work-life balance. 

 

Ruimte en privacy

Landelijk wonen biedt je veel ruimte en privacy. Je hebt alle ruimte die je nodig hebt om te leven en te ontspannen, zonder je zorgen te hoeven maken over de drukte van de stad. Je kunt genieten van een grote tuin of zelfs een eigen stuk grond waar je je eigen groenten en fruit kunt kweken., dat is pas bio!

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over buren die te dichtbij wonen of die te veel lawaai maken. In een landelijke omgeving is er ruimte genoeg om comfortabel te wonen. Als je graag regelmatig bijeenkomsten organiseert met vrienden of familie, is de kans ook miniem dat je zelf voor overlast zorgt.

landelijke woning

Bekijk hier ons aanbod

 

Unieke architectuur en decoratie

Landelijke woningen hebben vaak een unieke architectuur en decoratie die de landelijke omgeving weerspiegelen.

Wat men vaak terugvindt in de architectuur van landelijke woningen zijn:

  • (Zware) houten balken
  • Bakstenen muren
  • Natuursteen
  • Rondingen en bogen
  • Hellende daken met dakpannen

Al deze architecturale elementen versterken de landelijke sfeer. Het interieur is vaak gezellig en warm met rustieke meubels en decoratie die de charme van het platteland uitstralen.
Ook is het perfect mogelijk om juist te kiezen voor een moderne, strakke inrichting terwijl het authentieke exterieur zo veel mogelijk behouden wordt. Dat contrast tussen een strakke inrichting en de authentieke gevelelementen maakt de woning nog unieker en tijdloos.

 

Gezonde levensstijl

Landelijk wonen kan je helpen om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Je hebt alle ruimte om buiten te sporten, te wandelen of te fietsen. Bovendien kun je genieten van biologische groenten en fruit uit je eigen tuin of van lokale boeren. De lucht is vaak schoner en frisser dan in de stad en er zijn minder verontreinigende stoffen die je gezondheid kunnen schaden.

In Vlaanderen bestaan er bovendien ontelbare fietsroutes. Spring op de fiets en ontdek de uitgestrekte prachtige landschappen. Liever te voet? Over gans Vlaanderen vind je (beschermde) natuurgebieden, domeinen, parken en bossen. Denk bijvoorbeeld aan het gigantische Zoniënwoud dichtbij de hoofdstad. 

 

Comfort in je landelijke woning

Om het comfort van je landelijke woning te verhogen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo wordt het bijvoorbeeld sterk aangeraden je woning te isoleren om de warmte binnen te houden in de winter en de koelte in de zomer. Vergeet niet dat bij isoleren het ook belangrijk is om goed te ventileren. Kies uit verschillende ventilatiesystement of zorg voor voldoende natuurlijke ventilatie op geregelde tijdstippen. Verder kun je kiezen voor een gezellige open haard of houtkachel om je woning te verwarmen en een extra landelijk gevoel te creëren. Uiteraard kan een landelijke woning ook uitgerust worden met duurzame systemen zoals warmtepompen in combinatie met een PV-installatie.

landelijke-woning-kasper-kent

Bekijk deze landelijke woning in Landen

 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een rustige, ruime en unieke levensstijl, dan is landelijk wonen zeker iets voor jou. Een landelijke woning biedt een oase van rust en privacy waar je kunt genieten van de natuur en de gezonde levensstijl die daarbij hoort. Bovendien kun je het comfort van je woning verhogen door gebruik te maken van duurzame technieken. De inrichting en het authentieke exterieur zorgen samen voor een unieke, tijdloze uitstraling.

Uw woning verhuren of verkopen met Kasper & Kent?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes