Kasper & Kent Logo

Een cascowoning, wat is dat juist?

Een cascowoning, wat is dat juist?

Een cascowoning is eigenlijk een nieuwe woning waarvan de buitenafwerking helemaal in orde is (dak, ramen, rubwbouw,…) maar die je verder nog zelf moet afwerken. Het is dus een goedkoper alternatief dan een volledig afgewerkte nieuwbouwwoning.

Wat moet er nog gebeuren?

Aangezien bij een cascowoning enkel de buitenkant volledig is afgewerkt moet de volledige binnenkant nog aangepakt worden: elektriciteit, aansluiting van de meters en nutsvoorzieningen, verwarming, bepleistering, chape, vloer, deuren, vloer, badkamer, keuken, schilderwerken,… Kortom, de ideale formule voor handige mensen.

Voordeel?

Doordat je voor een cascowoning zo’n 30% minder betaalt en de notariskosten een stuk lager liggen dan voor een afgewerkte nieuwbouwwoning, betaal je hiervoor een lagere aankoopprijs. Als je handig bent, kan je dus zelf de rest van je afwerking en het budget daarvoor bepalen. Je hebt voor een cascowoning ook geen omgevingsvergunning nodig waardoor je aan de binnenkant mag veranderen wat je maar wil. Als je wil kan je zelfs hulp vragen van een aannemer naar eigen keuze om je te helpen bij de afwerking.

Nadeel?

Je moet er wel rekening mee houden dat je bij een cascowoning gebonden bent aan de draagstructuur van je huis. Al zal je indien je een aanpassing wil doen wel minder moeten betalen dan bij een kant en klare nieuwbouwwoning. Zorg er daarnaast ook zeker voor dat je een duidelijk zicht hebt op welk budget je nog moet uittrekken voor de afwerking en of je wel degelijk goedkoper uitkomt dan indien je opteert voor een sleutel-op-de deur woning of reeds bestaande instapklare woning.

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes