Kasper & Kent Logo

Geen overaanbod aan vastgoed na de Corona lockdown?

Wij krijgen regelmatig de vraag of er na de Coronacrisis een overaanbod aan vastgoed op de markt zal komen?

Uiteraard heeft niemand (helaas ;-)) een “glazen bol” maar een recente bevraging/enquête van Immoweb geeft alvast enkele belangrijke indicaties. De resultaten van deze enquête lijken erop te wijzen dat na de lockdown de balans tussen enerzijds het vastgoedaanbod (aantal woningen) en anderzijds het aantal kandidaat-kopers op de markt tamelijk goed in evenwicht blijven.

Wat betreft verkoop geeft 61% van de respondenten aan zeer snel na de lockdown (50%) of binnen de 6 maanden (11%) de verkoop van hun project te zullen starten.

verkoopstatistieken_immoweb

 

Wat betreft aankoop geeft 52% van de respondenten aan zeer snel na de lockdown (43%) of binnen de 6 maanden (9%) opnieuw te willen aankopen.

verkoopstatimmoweb

 

Het publiek dat door Immoweb bevraagd werd is een mix van zowel “verkopers” als “kopers”. Als 61% van de respondenten aangeeft dat ze de intentie hebben om de verkoop van hun project te starten kort na de lockdown of binnen de 6 maanden erna, wil dit dus niet zeggen dat 39% van de verkopers dit niet wil … . Het bevraagde publiek bestaat immers ook uit “kopers” die ook voor de corona crisis al géén verkoopintentie hadden of pas nadat ze eerst iets hebben aangekocht … .

Belangrijker dan de absolute cijfers op zich is dus de verhouding tussen de gepeilde “verkoopintentie” en “aankoopintentie”. Die verhouding lijkt met 61% versus 52% tamelijk goed in evenwicht te zijn.

Op basis van deze cijfers ziet het er naar uit dat we voorlopig niet voor een “overaanbod” dienen te vrezen … . Het ziet ernaar uit dat zowel verkopers en kopers in ongeveer gelijke mate uitkijken naar de opheffing van de “lockdown” om hun plannen verder te kunnen uitvoeren.

Interesse in alle resultaten van de Immoweb marktbevraging?


Stuur ons een mailtje op hello@kasperkent.be en we bezorgen u per e-mail een document met nog meer resultaten van de marktbevraging.

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes