Kasper & Kent Logo

Het belang van een goede blog in uw marketingmix!

Wij van Kasper & Kent helpen net als u graag mensen bij het vinden van het perfecte huis of bij het verkopen van hun huis of grond. Merkt u als projectontwikkelaar dat u met al uw drive toch moeilijk goede leads krijgt? Heeft u wel een website, maar krijgt u moeilijk bezoekers op uw website?

Dan is bloggen een efficiënte en kosteneffectieve manier om meer bezoekers te trekken, meer leads binnen te halen en leads om te zetten naar klanten. Bloggen heeft heel wat voordelen. Zeker wanneer er een goed systeem achter zit en u relevante inhoud brengt. Dan wordt uw blog een magneet voor potentiële huizenkopers en – verkopers.

 

Bloggen trekt meer bezoekers naar uw website

U heeft een mooie website gemaakt, maar u krijgt weinig tot geen bezoekers naar uw website? Om meer verkeer te krijgen naar uw website heeft u een strategie nodig. Bloggen is één van de elementen in die strategie die u zal helpen om meer bezoekers te trekken. Met bloggen kan u op 2 manieren meer bezoekers trekken.

  • Schrijf over onderwerpen waar mensen daadwerkelijk naar op zoek zijn en blijf consequent nieuwe inhoud posten over onderwerpen waarnaar uw doelgroep op zoek is en u zal merken dat de zichtbaarheid steeds groter wordt.
  • Gebruik sociale media ook voor het delen van je blogberichten. Naast foto’s en video’s van huizen en gelukkige nieuwe huiseigenaren plaats je best boeiende inhoud die nuttig kan zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het kopen of verkopen van een huis in uw omgeving. Dit soort inhoud vinden ze niet alleen leuk, maar zullen ze ook delen. Ze zullen ook uw website echt gaan bezoeken om verder te lezen.

 

Bloggen toont uw expertise

Vertel klanten niet in een advertentie hoe geweldig u bent of hoeveel huizen u heeft verkocht. Laat uw proces zien. Laat zien dat u goed bent in wat u doet en hoe u hen zou helpen. Zo wordt u een expert in hun hoofd. Als u ook consequent nuttige en relevante inhoud blijft leveren, zullen zij u volgen en blijf je top of mind wanneer ze hun huis willen kopen of verkopen. Als u commercieel onroerend goed verkoopt, is een blog nog belangrijker. 59% van de B2B-marketeers zegt dat bloggen de beste manier is om zakelijke kopers te bereiken.

 

Bloggen zorgt voor meer leads

Bloggen genereert 3x meer leads dan meer traditionale marketingmethoden, zoals advertenties in lokale kranten of billboards en het kost veel minder. Hoewel menselijke interactie belangrijk is, zegt 67% van de mensen dat ze zelf liever eerst informatie opzoeken vooraleer ze met iemand praten. Als er op uw website dan al duidelijke info staat over diverse onderwerpen, zullen ze sneller contact met u opnemen. Het zorgt er ook voor dat u minder algemene vragen krijgt, want die staan op uw blog. Als u bijvoorbeeld het antwoord op de vraag van één iemand op uw blog zet, worden honderden mensen ook geholpen die dezelfde vraag hebben. Zolang u uw blog up-to-date houdt en SEO technieken gebruikt om zichtbaar te blijven in zoekmachines zal uw blog jaar na jaar verkeer naar uw website brengen.

 

Hulp nodig bij het inzetten van een goede marketingmix?

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking: hello@kasperkent.be

Bron: Blogging for Real Estate: How to Capture More Leads and Gain Clients (lyfemarketing.com) 

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes