Kasper & Kent Logo

Hoekstenen van de vastgoed Episode 1: “De Ideale Huurprijs”

Hallo, Welkom bij de eerste aflevering van onze vlog “Hoekstenen van de vastgoed”.

In deze vlog willen we elke maand een belangrijk inzicht op de vastgoedmarkt met jullie delen. We starten meteen met hoe u uw huurprijs kan berekenen en waarom "Goedkoop verhuren, een goede zaak is”. 

“Voordelen scherpe huurprijs:”

Bij Kasper & Kent wordt ons regelmatig gevraagd wat de ideale huurprijs voor een woning is? Mijn antwoord is dan steevast; een huurprijs die onder de marktprijs ligt. Een tikkeltje té goedkoop dus. Iedere eigenaar wil een kapitaal krachtig profiel aantrekken en vaak wordt verkeerdelijk gedacht dat je dan een hoge huurprijs moet hanteren. Zodoende dat de beter begoede burger hier op af komt. Niks is minder waar. In de praktijk wil iedereen, ook een kapitaal krachtig profiel, een zo mooi mogelijke woning voor een zo laag mogelijke huurprijs. Voor de huurwoningen die scherp geprijsd zijn, zullen er dus veel kandidaten zijn. De eigenaar in kwestie zal er vervolgens het beste kapitaalkrachtige profiel uit selecteren. De zwakkere profielen, die niet geselecteerd werden, zullen zich dus moeten wenden tot andere huurwoningen die iets duurder in de markt staan. Het lijkt contra-intuïtief maar in de praktijk zien we dus dat duur geprijsde huurwoningen vaak de minst goede huurkandidaten aantrekken. Als eigenaar doe je er dus beter aan om je huurprijs tamelijk scherp te zetten zodoende dat je keuze hebt uit goede huurdersprofielen.

“Voordelen scherpe huurprijs:

1. Eerste keuze huurdersprofiel”

Bovendien zal een scherp geprijsde huurwoning ook veelal snel verhuurd worden en vermijd je leegstand. Stel dat een woning verhuurd wordt aan 1.000 euro per maand en ze staat twee maanden leeg vooraleer er een huurder gevonden wordt. Of je verhuurt dezelfde woning zonder leegstand direct aan het beste profiel aan 950 euro per maand? Dan heb je, door de leegstand te vermijden, al meteen een voorsprong van 1. 900 euro. Pas na 3 jaar en 2 maanden, 50 euro goedkoper, te verhuren zal dat verschil weg gevlakt zijn. En dan zijn de huurders mogelijk al terug weg?

"Voordelen scherpe huurprijs:

1. Eerste keuze huurdersprofiel

2. Snelle verhuring met weinig leegstand”

En tot slot blijven huurders ook veel stabieler in een huurwoning die aantrekkelijk verhuurd is. Een huurder weet dat hij een aantrekkelijke huurprijs betaalt en zal minder snel geneigd zijn om te verhuizen. Het zal moeilijker zijn om zich te verbeteren en dus blijven ze langer wonen.

Kortom, een attractieve huurprijs zorgt ervoor dat je als eigenaar, snel en zonder veel leegstand, een goed huurdersprofiel kan vinden, dat ook geneigd zal zijn lang te blijven wonen.

voordelen scherpe huurprijs

“Voordelen scherpe huurprijs:

1. Eerste keuze huurdersprofiel

2. Snelle verhuring met weinig leegstand

3. Huurders blijven langer wonen

Voilà, dit was dan onze eerste vlog.

Volgende maand brengen we een minder aangenaam topic: We gaan het hebben over, hoe je bij een scheiding als partners op een faire manier de woning kan inkopen of laten inkopen. Tot de volgende en vooral “Vergeet die vitrines en denk digitaal!

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes