Kasper & Kent Logo

Je huis verkopen in de lente? Altijd een goed idee!

Wij als ervaren vastgoedmakelaars weten dat je huis verkopen in de lente het beste moment is! Waarom? In de lente krijgt iedereen weer meer energie om zijn huis op te fleuren of net op zoek te gaan naar een nieuwe woonst. De dagen worden langer… en de natuur staat in volle bloei wat je huis en tuin alleen maar ten goede komt!

In de kerstperiode gaan mensen minder snel op zoek naar een nieuwe woonst of zullen ze minder snel hun huis te koop zetten. Ze hebben het te druk met familiefeesten en hebben al veel geld uitgegeven aan cadeaus. Ook is het donker en somber. In het midden van de zomer zijn vele mensen dan weer op reis waardoor dit ook niet de ideale periode is. Gezinnen die op zoek zijn naar een huis tekenen het liefst de verkoopovereenkomst in de lente zodat ze nog voor september verhuisd zijn en klaar zijn voor het nieuwe schooljaar!

Uit een onderzoek blijkt ook dat woningen, die tussen half maart en half april te koop worden gezet, ze ongeveer 15% sneller worden verkocht dan woningen op een ander moment. Ook kregen ze een hogere prijs omdat er meer mensen kwamen kijken dan gemiddeld in andere periodes.  

Staat je huis al even op de markt maar komt er weinig reactie? Haal het er even af en maak het lenteproof vooraleer je het er terug opzet. Zet eventueel ook een andere foto als openingsfoto. De days on the market (DOM) is belangrijk voor huizenkopers, omdat kopers worden aangetrokken tot nieuwe aanbiedingen.

Hierbij 5 tips om je huis helemaal lenteproof te maken!

  1. Was je ramen
  2. Zet je tuin op orde en maai het gras
  3. Koop mooie bloemen voor de tuin. Gele paasbloemen zorgen voor een instant geluksgevoel.
  4. Open de ramen en laat de frisse lucht binnen
  5. Berg alle winterse decoratie op en vervang deze door frisse accessoires
  6. Contacteer Kasper & Kent voor meer tips! Wij zorgen voor een professionele vastgoedfotograaf die uw woning op de juiste manier in de spotlight zet. Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend gesprek.

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes