Kerst interieurstyling: 10 verrassende kleurenpaletten!

Kerstmis is de perfecte tijd om creatief te worden en te pronken met uw mooie decoratieve vaardigheden. We kennen en houden allemaal van de vrolijke kleuren van de feestdagen. Rood en groen zijn nog steeds een van de populairste kleurenschema's om uw huis mee te versieren, maar er zijn genoeg andere kleurenschema's die u zullen verrassen.

U kunt uw kerstversiering er laten uitzien zoals u dat wilt, van effen tot veelkleurig en alles daartussenin. Voor nog meer inspiratie dit jaar hebben we de nieuwste ideeën voor kleurenschema's verzameld om uw kerstdecoratie te verbeteren. 

Hoe kies je een kleurenschema voor kerstdecoratie?

Waar begin je als je nadenkt over de inrichting voor Kerstmis? De waarheid is dat uw kerstdecoratie-ideeën niet te ver mogen afwijken van het pad dat u hebt gekozen voor de rest van uw huis. Als u dat wel doet, zullen ze snel uit de pas lopen en zullen ze niet passen bij de rest van de inrichting. Dat is de gouden regel - blijf bij uw smaak als het gaat om de stijl van uw feestelijke interieur. Let op de verbetering. Als uw huis veel kleuren heeft, moet u niet denken dat uw ideeën voor feestdagendecoratie dat ook moeten volgen. In de praktijk kan het beter zijn om meer gedempte kleuren of het bij één kleur te houden, van kerstballen tot slingers. Laat het niet te druk worden. Stel u een huis voor met een palet van donkere grijzen en helder wit. Het lijdt geen twijfel dat een witte boom hier goed werkt, maar de keuze van een kleur geeft een welkome verrassing - denk aan antiek goud en flessengroen. Als u geen ideeën meer hebt, of als u nog meer wilt toevoegen aan wat u al hebt, zijn hier 10 kleurenschema's voor de komende feestdagen.

 

kerstdecoratie rood en groen

Kerstkleurenschema 1: Houd het traditioneel met rood en groen

Niets schreeuwt meer Kerstmis dan het klassieke rode en groene kleurenschema. Een feestelijke rode kaars en sparrenkrans sieren uw schoorsteenmantel, en een gezellige rode en groene tartan plaid of kussen. kies maar.

 

kerstdecoratie blauw
Kerstkleurenschema 2: val op met rijke, diepe blauwtinten

 

kerstdecoratie wit en groen

Kerstkleurenschema 3: Haal de buitenlucht naar binnen met fris wit en groen

Het eenvoudige chique witte en groene kleurenschema brengt een frisse look in uw huis, vergelijkbaar met de traditionele Scandinavische kerstkleuren. Plaats gewoon een paar witte ballen op de boom om de natuurlijke schoonheid en weelderigheid ervan te benadrukken.

 

kerstdecoratie zwart en wit

Kerstkleurenschema 4 Volwassen blijven met zwart-wit monotoon

Het lijkt misschien een controversiële keuze, maar als het goed wordt gedaan, kan een monochroom, zwart-wit kleurenschema een zeer verfijnde uitstraling krijgen.Zwarte linten en kerstballen, zwarte slingers, zwarte en witte kunstkerstboom versierd met wit gestreept of stippenpapier geeft een unieke draai aan Kerstmis. Dit kleurenschema is perfect voor Goth fans en is super modieus. Voeg wat twinkelende feeënlichtjes toe aan een donkere kamer om warmte en gloed toe te voegen.

 

kerstdecoratie paars

Kerstkleurenschema 5: Ga voor felblauw en paars.

 

kerstdecoratie kleurrijk

Kerstkleurenschema 6: Kleurrijke magie

Als u niet kunt beslissen over een kleurenschema, kies ze dan allemaal! Het veelkleurige thema, synoniem voor vreugde en geluk, is in de loop der jaren steeds populairder geworden en staat voor een vrolijke familiekerst. Kleurrijk klatergoud, veelkleurige kransen, een regenboog van kerstballen en een contrast van inpakpapier, dit is een kans om helemaal los te gaan met de kleuren waar je van houdt en de traditionele decoratieregels te doorbreken.

 

kerstdecoratie goud

Kerstkleurenschema 7: Laat uw huis schitteren met goud en zilver

Een metallic zilveren en gouden kerstdecoratie is ideaal voor wie al een neutraal kleurenschema heeft en laat uw huis in een oogwenk stralen. Bekend als kleuren van pracht en praal, gebruik metalen kerstballen, opvallende kaarsen en een fonkelende ster bovenop de boom.

 

kerstdecoratie paars

 Kerstkleurenschema 8: kies pastelroze en champagnegoud voor een zachtere look

Voor een sprookjesachtige kerstesthetiek die uw sociale media-feeds zal domineren, zorgen pastelroze, blauw en groen in combinatie met zacht champagnegoud voor een moderne en mooie feestelijke look. Verfijnd en elegant, we zijn er zeker van dat dit kleurenschema uw huis een ontspannen gevoel zal geven waar mensen graag tijd in zullen doorbrengen. U kunt ook witte ornamenten en sprankelende decoraties toevoegen om het er nog grilliger uit te laten zien.

 

kerstdecoratie wit

Kerstkleurenschema 9: Winterwit

Als het gaat om kerstdecoratie-ideeën is wit een van de meest universele en tijdloze kleuren, maar het is eigenlijk een meer eigentijdse keuze vanwege zijn frisheid. Naast de recente trend van interieurs in Scandinavische stijl, komen eenvoudige kerstinterieurs in witte tinten steeds dichter bij een hedendaags en minimalistisch ontwerp. Combineer witte en glazen versieringen met een overvloed aan feeënlichtjes en kaarsen om een eigentijds karakter toe te voegen. Maar als uw huis traditioneler is, voeg dan wit toe tussen de vele donkere groenblijvende accenten en warmwitte bollen van twinkelende feeënlichtjes om het geheel te verzachten.

Veel versieringen helpen ook om de boom er klassiek uit te laten zien in plaats van een spaarzame besprenkeling.Van Joanna Buchanan's kralen kerstballen tot verfijnde witte tafel kerstkrakers, we weten dat wit er in vele vormen is. Vergeet niet. In de traditionele interpretatie van wit geldt: hoe meer, hoe beter. Aan de andere kant is minder minder, waardoor het schema actueler aanvoelt.

 

kerstdecoratie ijsblauw

Kerstkleurenschema 10: ijsblauw

IJsblauw deelt enkele overeenkomsten met witte kerstinterieurs en is aan de koudere kant van het spectrum. Zachtblauw is echter zo'n mooie tint dat het niet helemaal voldoet aan de moderne smaak. Perfect voor een gebouw in historische stijl met een elegante en vrouwelijke touch.

Spelen in een ijzig winterwonderland met koelblauwe kerstdecoraties en een berijpte boom doet de truc. Kies niet voor fel zilver, maar voor kwikglas en een beetje glitter. Anders schijnt het schema te fel.

Uw woning verhuren of verkopen met Kasper & Kent?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes