Kasper & Kent Logo

Kies je best voor een plat dak of een puntdak?

Kies je best voor een plat dak of een puntdak?

 Als je van plan bent om te bouwen of om een woning te kopen, kan je opteren voor een woning met een puntdak of een plat dak. Wij zetten even een aantal weetjes op een rijtje voor jou.

 Voordelen plat dak

-      Een plat dak zorgt ervoor dat je ruimte wint aan de binnenkant(er gaat bij puntdak namelijk meer plaats verloren door de schuine wanden.

-      Een plat dak is gemakkelijker te leggen dan een puntdak dus is bijgevolg ook goedkoper, want er kruipen minder werkuren in en je hebt er ook minder materiaal voor nodig

-      Als je de optie wil openlaten om een verdieping bij te bouwen, dan kan je ook best opteren voor een plat dak.

-      Als je een plat dak hebt, geeft het je ook de optie om er een leuk dakterras van te maken of een groen dak, meerbepaald een met planen bezaaid dak. Dit is goed voor het milieu en werkt ook extra isolerend.

Voordelen puntdak

-      Een puntdak zorgt ervoor dat regen makkelijker weg kan vloeien dan van een plat dak. Bijgevolg ontstaan er minder lekken en bespaar je dus ook op herstellingen.

-      Een puntdak kan je beter isoleren dan een plat dak

-      Een puntdak vraagt minder onderhoud dan een plat dak. Daar staan namelijk vaker plassen op en is er meer mosvorming, bij een puntdak heb je bv. dan weer af en toe last van dakpannen die verschuiven maar die kost is kleiner.

-      Een puntdak is duurzamer. Dakpannen gaan immers heel lang mee terwijl een plat dak na zo’n dertig jaar aan vervanging toe is.

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes