Kasper & Kent Logo

Moet ik een elektrische keuring laten uitvoeren als ik mijn woning verkoop?

Moet ik een elektrische keuring laten uitvoeren als ik mijn woning verkoop?

Als je van plan bent je appartement of huis te verkopen, moet je verplicht een elektrische keuring kunnen voorleggen. Bij het verlijden van de akte moet de verkoper het keuringsverslag aan de koper bezorgen.

Indien je woning beschikt over een elektrische installatie geplaatst na 1 oktober 1981 bestaat er normaal gezien al een keuringsverslag. Als je dit verslag niet meer terugvindt of de installatie is ouder dan 25 jaar, dan zal je een nieuwe keuring moeten laten uitvoeren.

Wat houdt een elektrische keuring in?

Wanneer een expert van een erkend keuringsorganisme je elektriciteit komt keuren, maakt die een verslag op waarin wordt omschreven wat de staat van je installatie is en of deze conform de normen is.

Wat moet ik doen als mijn elektrische installatie niet voldoet?

Indien je elektrische installatie niet volledig voldoet wil dat niet zeggen dat je je appartement of woning niet mag verkopen. Je bent als verkoper gewoon verplicht een keuringsverslag aan de koper voor te leggen. Na het verlijden van de akte heeft de koper 12 maanden de tijd om de installatie conform te laten maken als de installatie na 1 oktober 1981 werd geplaatst en 18 maanden wanneer de installatie dateert van voor 1 oktober 1981.

 

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes