Kasper & Kent Logo

Moeten we ons voorbereiden op een stormloop op vastgoed na Corona?

Nu de veiligheidsraad zich uitgesproken heeft over een “exit strategie” en er vanaf 11 mei 2020 opnieuw bezoeken in verkoop - en verhuurpanden mogelijk zijn, is het tijd om de herstart voor te bereiden en na te denken over dat “momentum” …. .

Of er een stormloop op vastgoed zal komen is wellicht veel gezegd, maar het is niet ondenkbaar dat er, na wekenlange onthouding, een vorm van “decompressie” zal zijn bij kandidaat-kopers en investeerders. Uiteraard zullen er ook mensen zijn die door de Corona crisis een aankoop moeten af - of uitstellen. Maar de kandidaat-kopers die wel voldoende draagkracht hebben en door de Corona lock down hun koopplannen hebben moeten opbergen, staan wellicht ongeduldig te wachten om opnieuw panden te kunnen bezoeken.

Tegelijkertijd hebben de beurzen zware klappen gekregen en het vertrouwen van heel wat investeerders verloren. Heel wat investeerders zullen daarom wellicht vluchten naar “vastgoed” als veilige belegging. We horen zelfs hier en daar kandidaat-kopers zeggen dat de Corona crisis hét ideale moment is om te kopen omdat men denkt dat er minder “druk” op de markt zal zijn en er dus gunstigere prijzen te onderhandelen vallen … . Maar als iedereen de Corona crisis als een “opportuniteit” ziet en zich op de markt begeeft, dan zal er van een afkoeling van de markt, uiteraard, geen sprake meer zijn.  

virus

 

Dat we niet direct op een afkoeling moeten rekenen bewijst de verkoop van het nieuwbouwproject www.star-view.be dat wij (Kasper & Kent) in volle crisis op maandag 20 april 2020 lanceerden en waarvan 5 dagen later (25/04/2020) reeds (puur vanop afstand) 6 appartementen verkocht en 3 in optie waren.

Al deze elementen doen dan ook vermoeden dat het bij de heropname van plaatsbezoeken allerminst rustiger zal zijn op de vastgoedmarkt. Misschien zelfs nog drukker, gezien het feit dat het aantal kandidaat-kopers zich al twee maanden aan het opstapelen is (buffering). Maar daar tegenover staat dan weer dat er bij herstart wellicht ook heel veel woningen op de markt zullen komen. Want ook aan de aanbodzijde heeft er zich al twee maanden een potentieel op gestapeld.

Kortom, een echte stormloop zal er wellicht niet komen.
Maar of het veel rustiger zal worden, valt sterk te betwijfelen … .

Indien u zelf van plan bent om uw woning te verkopen, weet dan dat wij in afwachting van nieuwe plaatsbezoeken reeds alle voorbereidingen kunnen treffen om een dossier verkoop klaar te maken en zo de tijd efficiënt kunnen benutten. Zo mogen wij als makelaars professionele "contactloze" verplaatsingen doen om bijvoorbeeld waardebepalingen te doen en/of fotoreportages te maken, etc ... . Ook kunnen we al heel wat administratieve taken en verplichte opzoekingen doen in de periode tot nu en 11 mei 2020. Overleggen met eigenaars, kopers, etc ... kan dan weer vanop afstand via telefoon of video call.  Als u een snelle start van uw verkoop beoogt, kan er dus zeker al geschakeld worden ... .

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking, schatting of al uw andere vastgoed vragen!

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes