Kasper & Kent Logo

Verhitte vastgoedmarkt na Corona slechts een tijdelijk fenomeen?

Tijdens de corona crisis schreven we al uitgebreid over onze inschattingen van hoe de vastgoedmarkt zich zou gedragen na de Corona lockdown. Onze prognose dat de vastgoedprijzen kort na de Corona lockdown niet zouden dalen en dat er wel eens een stormloop op vastgoed zou kunnen komen, zijn intussen een feit.

Meer nog … Residentieel vastgoed vliegt dezer dagen de deur uit … aan prijzen die zelfs nog hoger liggen dan voor de Corona lockdown. Kandidaat-kopers voelen zich meer dan ooit opgejaagd om te kopen. We kunnen zelfs zeggen dat er actueel een “koopwoede” aan de gang is. In de eerste weken na de heropstart is het aantal verkopen en verhuringen zowat verdubbeld in de vastgoedsector. Door de enorme “druk” die momenteel op de vastgoedmarkt heerst, lijken de vastgoedprijzen in de eerste weken na Corona aanzienlijk  gestegen.

Dit fenomeen wordt mee ondersteund door het feit dat investeerders zich in crisistijd maximaal op vastgoedinvesteringen richten. Dit omwille van de onzekerheid op de beurzen en de lage rente die hypothecair krediet goedkoopt maakt. Ook de investeerders en beleggers hebben actueel dus een “grote honger” naar vastgoed.

rush_corona


Eigenaars die verkochten vlak na de Corona lockdown of komende tijd nog zullen verkopen tijdens de huidige “decompressie periode” doen dus uiteraard een “gouden zaak”. Deze woningen worden niet alleen snel verkocht maar vaak ook aan prijzen die de vraagprijs (sterk) overtreffen … .

Maar naar alle waarschijnlijkheid is de huidige “koopwoede” en stijging van vastgoedtransacties en prijzen slechts een tijdelijk fenomeen. Er valt te verwachten dat binnen enkele maanden, wanneer de impact van de Coronacrisis (ondermeer ontslagen die zullen vallen, bedrijven die overkop gaan, etc … ) echt concreet zal worden,  de vastgoedsector alsnog in een “dip” terecht zal komen.

Eigenaars die dus overwegen om vastgoed te “verkopen”, kunnen dit het best zo snel als mogelijk doen om maximaal te profiteren van de huidige “prijsstijging” en “rush”. De kans is immers groot dat de situatie, binnen dit en enkele maanden, volledig kantelt en zelfs in dalende lijn zou kunnen gaan.

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking, schatting of al uw andere vastgoed vragen!

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes