Kasper & Kent Logo

Wat is een slimme thermostaat?

Wat is een slimme thermostaat?

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van een slimme thermostaat. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Met een slimme thermostaat heb je de mogelijkheid om bv. via een app op je smartphone je cv-ketel te besturen van op afstand. De meeste systemen zijn compatibel met platformen zoals Alexa en Google Assistant. Er zijn systemen die bv. werken met een gps-functie, waardoor je thermostaat weet wanneer je in de buurt bent en die dus mag beginnen werken.

Voordeel?

Een slimme thermostaat kan er voor zorgen dat je niet te veel stookt. Als je bv. niet thuis bent, heeft het weinig zin dat de verwarming op volle toeren draait. Je kan het systeem perfect aanpassen aan jouw leefritme. Zo kan je namelijk instellen wanneer de verwarming lager of hoger mag op bepaalde tijdstippen van de dag. Ben je thuis vertrokken en de verwarming lager vergeten zetten? Geen probleem, je kan dit perfect van op afstand aanpassen!

Ook financieel biedt het systeem voordelen, aangezien je veel bewuster wel of niet zal stoken. Daarnaast is het ook beter voor het klimaat, want je verbruikt enkel iets wanneer het echt nodig is. Als je de thermostaat slim gebruikt natuurlijk!

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes