Kasper & Kent Logo

Welke huurprijs vraag ik best voor mijn woning?

Welke huurprijs vraag ik best voor mijn woning?

In België mogen verhuurders zelf beslissen aan welke prijs ze hun woning te huur zetten. Voor het bepalen van een goede huurprijs hou je best rekening met een aantal zaken :

Oppervlakte

Je kan uiteraard een hogere huurprijs vragen bij een appartement met meer dan 1 slaapkamer en een ruime bewoonbare oppervlakte dan bij een studio

Staat

Indien de woning in perfecte staat is, er gebruik werd gemaakt van hoogwaardige materialen en er bepaalde technologische snufjes aanwezig zijn, zal je ook een hogere huurprijs kunnen vragen. Goede isolatie is ook een belangrijke factor.

Ligging

De huurprijs zal ook afhangen van de ligging van je woning. Is deze centraal gelegen? In het centrum van een stad? Op het platteland? Is de woning makkelijk bereikbaar? Is het een hippe buurt? De

Tuin/terras

Als de woning een leuk terras of een mooie tuin heeft, dan zal de prijs (vooral in steden) een stuk hoger kunnen liggen.

Garage/parkeerplaats

Indien er een garage of parkeerplaats inbegrepen is in de prijs, kan deze ook een stuk hoger liggen.

Bemeubeld

De huurprijs mag ook hoger liggen als de woning bemeubeld is

Lift

Voor een appartement op bv de 4e verdieping zonder lift, zal je een lagere huurprijs kunnen vragen den een appartement in een gebouw waar wel een lift aanwezig is. Dit maakt het immers aantrekkelijker gezien de hogere ligging in het gebouw (veel licht, mooi zicht).

Conclusie

De kunst is om een goede balans te vinden aangezien een te hoge prijs weinig mensen zal aantrekken en je investering door een te lage prijs niet genoeg zal opbrengen.

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes