Wetgeving asbest daken

Een asbest dak is iets wat heel vaak voorkomt aangezien men indertijd gebruik maakte van asbestcement om golfplaten en leien te maken. 

Momenteel bestaat er geen specifieke wetgeving asbest daken, maar aangezien het zo vaak voorkomt is de algemene wetgeving asbest ook van toepassing voor daken die asbest bevatten. In het asbestafbouw beleid is een soort van wetgeving asbest daken voorzien daar volgens de Vlaamse regering tegen 2034 alles asbestcement daken moeten worden verwijderd. Er is namelijk een groot risico dat er asbestvezels vrijkomen uit verouderde asbestleien/ golfplaten. Bovendien is het ook verboden om zonnepanelen te plaatsen op een asbestdak. Het is dus zeker een goed idee om alvast eens na te denken over het vernieuwen van je dak als het niet meer in de beste staat is. 

Volgens de wetgeving asbest daken mag je kiezen of je je dak zelf vervangt of het door een aannemer laat doen. Hoe je dit op een veilige manier kan doen kan je leze op de site van de OVAM: https://ovam.vlaanderen.be/asbestdaken-en-gevels

cashback asbestattest

 

Uw woning verhuren of verkopen met Kasper & Kent?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes