Woontrends: Verlichting in 2023!

Met het nieuwe jaar op komst, blikken we graag al vooruit naar de woontrends van 2023. Vandaag nemen we een essentieel interieurelement onder de loep, namelijk verlichting. Wat voor stijlen kunnen we volgend jaar verwachten? Samen met onze partner in verlichting MyPlanetLed hebben we de producten en stijlen verzameld waarvan men van stapel loopt. Via zoekopdrachten, cijfers, trends en sociale media trachten we op deze manier een voorspelling te doen over wat het nieuwe jaar met zich mee zal brengen in de lampenwereld!

Goede lampen en verlichting zorgen voor een aangenaam licht en maken het huis echt gezellig. Licht beïnvloedt onze stemming en kan ons moe, alert, gefocust of ontspannen maken. Het kiezen van nieuwe verlichting voor je huis is dus niet alleen een kwestie van stijl en smaak. Met het juiste licht bevordert het het welzijn van u en uw gezin. Natuurlijk hoef je niet elk jaar je verlichting te veranderen, maar verlichtingsstijlen veranderen in de loop van de tijd. Nieuwe technologieën zijn in opkomst en bieden stijlvolle vormen van verlichting. Laten we eens kijken naar de lampentrends voor 2023.

 

 

bollamp

 

Glazen bol lamp 2023

 

Volgens Pinterest zijn de zoekopdrachten naar 'kristallen bollamp' verdrievoudigd. Volgens geleerden kunnen gebogen meubels en lampen emotionele reacties oproepen, zoals kalmte, tevredenheid en zelfs hoop, waardoor gevoelens van welzijn toenemen. Ronde en gladde vormen zijn een lust voor het oog, terwijl kromlijnige meubels onbewust als warm, vriendelijk en comfortabel worden ervaren vanwege de zachtheid en het uiterlijk van afgeronde hoeken. Dit lijkt zijn oorsprong te hebben in oude Chinese feng shui-tradities, die stellen dat de gebogen rand een natuurlijke gastvrije stroom creëert in de nabije omgeving.

 

Bekijk hier het assortiment bol lampen bij MyPlanetLed >

 

 

 

gouden lamp

 

 Micro-luxe

 

Microluxe betekent maximale aantrekkelijkheid, maar vooral in kleine ruimtes zoals toiletten, badkamers en entrees. Dat kan betekenen dat je een hele kamer inricht of juist focust op de belangrijkste elementen. De weg naar micro-luxe interieurtrends is om je te concentreren op één bepaald element. Denk aan marmeren toiletten met gouden verlichting en gouden kranen. Goud heeft alle voordelen van andere metalen zoals chroom en zilver, met reflecties die het een zekere schittering en een luxe uitstraling geven. Maar in tegenstelling tot zijn glanzende verwanten, heeft goud de belangrijkste decoratieve aanvulling en kan het als geen ander een diepte van warmte toevoegen. In 2023 zullen gouden lampen je interieur nog glamoureuzer maken.

 

Bekijk hier het assortiment gouden hanglampen bij MyPlanetLed >

 

 

 

railverlichting

 

Spoorverlichting

 

Spoorverlichting is geheel hersteld. Spoorverlichting is ideaal om een ​​bepaald gebied goed te verlichten. Railverlichting wordt veel gebruikt in winkels, etalages en kunstgalerijen, maar door de flexibiliteit wordt het steeds vaker in huis gebruikt. Spoorverlichting kan bijna overal worden toegepast, maar keukenrailverlichting wordt steeds populairder. Traditioneel worden inbouwspots vaak gebruikt in keukens. Hiervoor is echter ruimte nodig. Anders moet het plafond worden verlaagd. Inbouwspots zijn ook minder flexibel dan railspots, waardoor het lastiger is om specifieke keukenelementen goed en mooi uit te lichten.

 

Bekijk hier het assortiment spoorverlichting bij MyPlanetLed >

 

 

 

duurzame lamp

 

Duurzaam leven is het nieuwe normaal voor 2023

 

Welke levensstijl je ook verkiest, er komen steeds meer duurzame verlichting en accessoires op de markt. Dit wordt versterkt door de effecten van klimaatverandering te erkennen. We willen immers allemaal iets goeds doen voor de wereld, en de keuze voor duurzame materialen kan ons daarbij helpen.Het benadrukt schoonheid en het belang van een ecologische en duurzame aanpak. Ga je nieuwe verlichting kopen, kies dan voor natuurlijke materialen zoals rotan, hout, bamboe of gerecyclede materialen.

Bij het veranderen van de verlichting in uw huis is het belangrijk om het milieu en de toekomst van onze planeet te beschermen. Het is belangrijk om zo verstandig mogelijk met energie om te gaan, we kunnen niet anders dan er gebruik van maken. We worden geconfronteerd met een klimaatcrisis en elke actie die we ondernemen, is van belang. Verantwoord omgaan met energie is meer dan zomaar de lichten uitdoen zonder waarschuwing.

Bekijk hier het assortiment duurzame hanglampen bij MyPlanetLed >

 

 

 

duurzame lamp

 

Duurzame ledverlichting

 

LED verlichting heeft een langere levensduur, minder lampwisselingen en minder afval. Het fabricageproces van LED-verlichting is milieuvriendelijker dan traditionele lichtbronnen. Duurzame lichtbronnen bevatten geen giftige ingrediënten zoals kwik die schadelijk zijn voor het milieu. Hierdoor is de huidige generatie LED lichtbronnen 100% recyclebaar. De slimme led-lichtbron is dimbaar en wanneer hij tot 50% wordt gedimd, wordt het stroomverbruik van de lamp ook nog eens met 50% verminderd. U kunt bijvoorbeeld sensoren kopen en deze in toiletten, gangen of overlopen installeren. Hierdoor gaat het licht automatisch aan als er beweging wordt gedetecteerd. Na een paar minuten gaan de lichten automatisch uit en verbruiken ze alleen energie wanneer dat nodig is.

 

Het is niet nodig om je huidige lamp direct te vervangen. De slimme lichtbron schroef je eenvoudig in je bestaande armatuur, maakt verbinding met een app op je telefoon of tablet, en klaar! De lamp zelf bevat alle benodigde technologie.

Bekijk hier het assortiment LED lichtbronnen bij MyPlanetLed>

 

 

 

led lamp

 

Grote eettafel hanglampen

 

Maak het groot of niet! De eetkamerlamp is vanaf 2023 nog steeds te zien. Een grote eettafel domineert de eetkamer en is voorzien van grote eettafel hanglampen. Negeer de regels over lampgrootte tenzij de lamp over de rand van de tafel uitsteekt.

Creëer harmonie door meerdere identieke hanglampen verspreid over de eettafel te gebruiken. Maak het dynamisch door hem op verschillende hoogtes te hangen en geef je woon- of eetkamer een avant-gardistische uitstraling.

Bekijk hier het assortiment grote hanglampen bij MyPlanetLed >

 

 

 

Uw woning verhuren of verkopen met Kasper & Kent?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes