Asbestveiligheid  

De Vlaamse regering heeft een asbestafbouw actieplan uitgewerkt omdat ze als doelstelling hebben om tegen 2040 alle woningen asbestveilig te maken. Omdat asbestveiligheid zeer belangrijk is, wil de regering door middel van een asbestafbouwbeleid het asbest in gebouwen ouder dan 2001 in kaart brengen. Het voornaamste is om asbest te inventarissen en verwijderen waar mogelijk. Meer info in verband met het asbestinventaris vind je in het artikel Asbest attest verkoop woning.

Het actieplan dat uitgewerkt werd om asbestveiligheid te garanderen werd goedgekeurd op 20 juli 2018 door de Vlaamse regering.

In dit plan werden volgende actiepunten opgelijst:

- Tegen 2034 moeten alle asbestcement toepassingen in de omgeving van gebouwen verwijderd worden en moeten alle eenvoudige, niet-hechtgebonden asbesttoepassingen verwijderd worden

- Tegen 2040 moeten alle asbsttoepassingen die in slechte staat zijn verwijderd worden

Dit om de asbestveiligheid maximaal te garanderen.

Voor gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek werden er al regels opgelegd in een wetgeving, maar voor particulieren bestaat er momenteel nog geen wetgeving. De Vlaamse regering probeert wel iedereen te stimuleren om zoveel mogelijk asbestveiligheid mee te garanderen door mensen te stimuleren om zoveel mogelijk asbest te laten verwijderen in hun eigendom.

cashback asbestattest

 

Uw woning verhuren of verkopen met Kasper & Kent?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes