Kasper & Kent Logo

De vastgoedtrends voor 2022

De vastgoedmarkt van 2021 was als een razendsnelle achtbaanrit voor kopers - een rit vol wendingen, bochten en omgekeerde lussen. Hoewel de wilde rit nog niet voorbij is (verkopers hebben nog steeds een voordeel op weg naar 2022), kan de markt een beetje versoepelen voor starters, volgens vastgoedexperts. Lees ook onze blogpost over 'wat er verandert in vastgoed - en meer bepaald in Vlaanderen - in 2022'. Wat zijn nu de vastgoedtrends voor 2022? De Amerikaanse website 'Apartment Therapy' zet 8 trends op een rij die de huizenmarkt in 2022 vorm zullen geven volgens analisten:

1. Ruimtes en voorzieningen voor geestelijke gezondheid zullen in overvloed aanwezig zijn. Denk aan badkamers met een alleenstaand bad of een sportruimte. 

2. De betaalbaarheid van woningen wordt nog steeds in vraag gesteld. De rentes staan wel laag, maar de prijzen gaan nog steeds de hoogte in. 

3. De vooruitzichten voor kopers kunnen verbeteren, maar het blijft een verkopersmarkt.

4. Starters kopen eerder een 'tweede huis' dan een eerste woning. Deze 'tweede woningen' zijn vaak wat kleiner en bevinden zich verder van de stad waardoor ze wat goedkoper zijn. 

5. Het kopen van een starterswoning kan op sommige markten betaalbaarder zijn dan huren. Dit hangt af van de locatie. In België zien we dan weer dat starters langer huren, omdat de prijzen van woningen duurder en duurder worden. 

6. De vraag naar meer ruimte (binnen en buiten) zal aanhouden.

7. Kopers sluiten compromissen en weten dat ze hun droomwoning niet snel zullen vinden. 

8. Een huis kopen kost ook tijd. 

Met die trends in het achterhoofd hebben makelaars en hypotheekexperts hun beste tips voor starters op de huizenmarkt doorgegeven.  Deze tips kan je lezen via onderstaande button. 

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes