Kasper & Kent Logo

EPC: wat is het en wat verandert er in 2022?

Wil je je woning, appartement of studio te koop of te huur aanbieden? Dan moet je een geldig energieprestatiecertificaat (EPC) hebben. Wat dat concreet wil zeggen, lees je uitgebreid in één van onze vorige artikels door hier te klikken.

Maar wat verandert er nu in 2022? Vanaf 1/1/2022 komen bij de verkoop enkel nog de EPC's in aanmerking die werden opgemaakt vanaf 1/1/2019! Toen werd het EPC namelijk in een nieuw jasje gestoken en kreeg het daarbij een letterlabel van A+ tot F en een nieuwe inhoud. De bedoeling van dit nieuwe EPC was en is nog steeds om eigenaars meer aan te zetten tot een grondige energetische renovatie. Bij het oude EPC werd dit onvoldoende gedaan. 

Een EPC is normaal 10 jaar geldig, maar door deze nieuwe verplichting moet je een EPC dat is opgemaakt voor 2019 én wel nog geldig is toch opnieuw laten opstellen. Belangrijk om te weten: deze verplichting geldt niet bij verhuur, maar enkel bij verkoop! 

Meer weten over welk EPC je net nodig hebt? Wij nemen je graag de administratie uit handen. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes